۱۸ آبان ۱۳۸۵

کنجکاو شدم ببینم اگه درباره تئوری آشوب به فارسی تو گوگل جستجو کنیم چی پیدا میشه
این گزیده چیزایی که پیدا کردم

زمینه یابی آشوب در جهان داستانی پل استر
تئوری آشوب یکی از بهترین روشهای نقد و درک آثار هنری در دوران معاصر است.

این مقاله در روزنامه شرق به چاپ رسیده بود.

وحدت علوم یا حقیقت محض (مطلب مورد نظر لینک ثابت ندارد)
امروزه می بینیم که ریاضیاتی چون ریاضیات آشوب تا چه اندازه متفاوت است. آیا ریاضیات حاکم بر علم آینده ریاضیاتی از جنس آشوب است؟

علم و فلسفه
در این مورد [تئوری آشوب]، در یک حوزه کار وسیعی صورت گرفته است. این حوزه، روانشناسی است و تئوری عظیم نابغه دنیای روانشناسی، فروید، دارای چنین رویکردی است. فروید ریشه تمامی رفتارهای انسانها در طول زندگی را متاثر از دوران کودکی (شرایط اولیه به زبان تئوری آشوب) می داند و با پیجویی این رفتارها تا دوران کودکی، به تحلیل این رفتارها می پردازد.

گفت وگو با دکتر یونس شکرخواه روزنامه نگار
"وينر معتقد بود كه بين انسان و انسان فيد بك برقرار است؛ همين‌طور بين انسان و ماشين و حتي بين ماشين و ماشين. می‌دانيد كه پسوند «آی سی اس» در انگليسی يعنی science. بنابراين آن چه وينر مطرح كرد علم سايبر بود. عين گفته خودش اين است که دنيای امروز در واقع آمیزه ای از فيدبك‌های ريلنت‌لس یا خستگی‌ناپذير است. به نسل وینر می گویند سايبرنتيك نسل اول. اما الان سايبرنتيك های نسل دوم را هم داريم. همين تئوری معروف به بحران يا تئوری آشوب (Chaos Theory) اندیشه همان نسل دوم است كه موضوع فيدبك‌ها را تعميم داده‌اند. آن‌ها می‌گويند بال زدن پروانه‌ای در شانگ‌های ، به باراني كه فرضا در واشنگتن مي بارد ربط دارد. سايبرنتيك نسل دوم در واقع آمد و تئوري وينر را به يك ماجراي جهانی تبديل كرد."

نظريه آشوب و آموزش و پرورش (به دلیل استفاده از آخرین تکنولوژی های روز طراحی سایت با firefox مشکل دارد.)
ارتباط نظریه آشوب با آموزش و پرورش بحث جالب و جذابیه.این آشوب به معنای آشوب و در هم بودن نیست.برداشتی که یکی از دوستان خوب از ارتباط آشوب با آموزش و پرورش داشت! بلکه می خواهیم به نوعی عدم قطعیت اشاره کنیم که معلمان باید بپذیرند طبیعی است و برای آن آمادگی لازم را پیدا کنند.آشوب می تونه فرصت هایی را برای تغییرو امید به آینده خلق بکنه.

این یکی دیگه واقعا شاهکاره:
در جای دیگری، گروهی از دانشمندان علم ژنتیک مشغول مطالعه بر نقشه ژنتیکی قورباغه ها بودند.آنان سعی داشتند تا نقشه ژنتیکی این موجودات را تهیه کنند و از آن در راه پیشرفت دانش ژنتیک استفاده کنند.برای جلوگیری از زاد و ولد قورباغه ها و کنترل وضعیت آزمایشگاهی آنان تصمیم گرفتند که تنها از قورباغه های نر استفاده کنند.پس از حدود یک سال مطالعه ناگهان چیزی غریب اتفاق افتاد.روزی آنان متوجه شدند که پنج قورباغه به تعداد قورباغه ها افزوده شده است!!!

پس از مطالعه آنان متوجه شدند که برای جلوگیری از انقراض نسل، در قورباغه ها جهشی ژنتیکی اتفاق افتاده است و این گروه از قورباغه ها شش ماه از سال را نر و شش ماه را ماده اند.در فاصله تغییر جنسیت آنان در بدنشان تولید مثل می کنند.و این امر باعث ایجاد شعار مهم دوم نظریه آشوب گشت: زندگی برای بقا راه خود را خواهد یافت.

این نوشته در یک وبلاگ تخصصی ریاضی انتشار یافته بود
این جمله هم در سردر این وبلاگ خودنمایی می کرد:
ریاضیات علم آموختن اندیشیدن است نه علم آموختن اندیشه ها

به هر حال
تا حالا این حجم کس شعر با هم یه جا ندیده بودم.

۷ نظر:

ناشناس گفت...

nemidoonam dar morede nazarie ID ( Intelligent Design ) cheghadr midooni, ama khoondane mataalebe William A.Dembski ( kasi ke in nazarie ro parvaroonde ) ro behet tosie mikonam! http://www.designinference.com

untitled گفت...

جناب sacrifice فقظ تو می دونی intelligent design چیه

این مطلب پایینی رو دقیقا برا این نوشتم که همچین ایده هایی رو زیر سوال ببرم
itelligent design واضح ترین مثال عدم رعایت متد علمیه . تا حالا آدمایی شادی که این برنامه رو دنبال می کردن با همه تلاش پیگیرشون موفق نشدن حتی یه مقاله تو یه ژورنال علمی چاپ کنن
لذا intelligent design نظریه نیست

خلاصه اینکه اگه امروز هوا آفتابی نبود و من خوشحال نبودم یه فحشی چیزی بهت می دادم

ناشناس گفت...

1- nagoftam nemidooni, aslan adame daghighi nisti

2- nagi maghaale chaap nakardan ha! yekam search bezan.

3- bede azizam. jedan delam tang shode vase fosh dadanet ke hichi tahesh nist.

untitled گفت...

خوشحال می شم اگه لبنک چند تا از این مقاله هایی رو که میگی اینجا بزاری تا همه استفاده کنیم

البته برای این کار یه چیز ساده لازمه: توانایی تشخیص یه ژورنال از مجله دانستنیها.

ناشناس گفت...

inja yadame tozih dade bood yechizayi: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5007508

lotfan ba deghat bekhoon.

baraye nemoone:

"Stephen Meyer's article appeared in Proceedings of the Biological Society of Washington, an obscure scientific journal loosely affiliated with the Smithsonian Institution."

Mayer hamoon kasie ke saale 2000 baraye avalin bar eddea kard theory va riyaziyat mitoone tasadof va ehtemaal ro be sefr beresoone va creationism ro taghviyat kone.

untitled گفت...

چقدر خندیدم
بابا تو آخرشی

عزیزم تو که لینکه رو گذاشتی
مطلب اون تو رو هم می خوندی کامل
زیر نویس یه عکس رو واسه من کپی پیست نمی کردی
حالا اخم نکن
چون که آدم با مزه ای هستی من برات می گم جریان چی بوده
داستان این بوده که ادیتور ژورنال مربوطه خواسته از خودش ابتکار نشون بده و با توجه به اینکه جدیدا با قدرت گرفتن کله خرای مذهبی مثل بوش و بیشتر شدن نفوظ اواانجلیک ها بحث آی دی داغ شده تو امریکا نظریات اون ها رو هم مطرح کنه با وجودی که این حرفا از نظر خودشم کسشر بوده
تو ژورناله هم ظاهرا خر تو خر بوده و ادیتور دوم هم خود این یارو بوده و خلاصه بر خلاف سنت 122 ساله ژورنال این مقاله چاپ میشه که نتیجه اش واکنش شدید جامعه علمی از یه طرف و مدیریت ژورنال از طرف دیگه بوده
از همه بیشتر هم قضیه واسه خود ادیتور مربوطه گرون تموم میشه و طرف تمام اعتبار علمیش از دست می ره. قضیه هم این نبوده که چرا تو یه گقتمان رقیب رو چاپ کردی حرف این بوده تو چرا تو یه ژورنال که جای حرف زدن با یه متد مشخصیه اینو چاپ کردی.
الان اگه بری تو سایت خود ژورنال تو همون صفحه اول یه توضیح هست که چطور شد این مطلب چاپ شد و از نظر این ژورنال این مطلب تو چهارچوب استاندارد های این ژورنال نمیگنجه و اصلاحاتی هم در ژورنال انجام شده که دیگه همچین اتفاقایی نیقته

راستی معمولا برا اینکه بفهمن یه آدم چی پابلیش کرده اسمش رو میدن به گوگل اسکالر
توصیه میکنم در مورد این خداوندگارت این کارو بکنی

اینم توضیحات ژورنال :
http://www.biolsocwash.org/id_statement.html

در ضمن من منتظر لینک مقاله های بعدی هستم

ناشناس گفت...
این نظر توسط یک سرپرست وبلاگ حذف شد.